PERÄPUKAMAT RASKAUSAIKANA

post thumb
Raskaus
kirjoittanut Kati/ 14 Apr 2022

PERÄPUKAMAT RASKAUSAIKANA

Monelle naiselle raskausaika on ensimmäinen kerta, kun he saavat peräpukamia. Peräpukamat ovat pieniä peräsuolen ympärillä olevia paukamia, peräaukon suonikohjuja. Ne saattavat kutista, polttaa tai vuotaa hieman verta. Kun olet ensimmäistä kertaa kokenut, miltä peräpukamat tuntuvat, englanninkielinen sanonta a pain in the bum saa aivan uuden merkityksen.

Ummetus voi tehdä peräpukamista pahempia. Jos sinulla on peräpukamia, katso myös ohjeita, joiden avulla voit ennaltaehkäistä tai vähentää ummetusta.

Peräpukamien välttämiseksi ja hoitamiseksi voit kokeilla seuraavia keinoja:

. On tärkeää, ettet istu vessanpytyllä liian kauan. Siitä syntyy painetta peräaukon alueelle. Tämä lisää veren määrää verisuonissa sellaisilla alueilla, joihin helposti aiheutuu turvotusta.
. Älä ponnista ulostaessasi.
. Käytä kuivan vessapaperin sijaan miedolla perusvoiteella kostutettua vessapaperia tai mietoja kosteuspyyhkeitä.
. Suihkuta ulostuksen jälkeen peräaukon ympäristöä viileällä vedellä.
. Rauhoita kutinaa ja kuumotusta kuumalla tai viileällä kylvyllä. Voit myös käyttää pientä vatia istumakylpyammeena ja lisätä veteen 7 tippaa eteeristä sitruunaöljyä.
. Käytä taikapähkinävettä, joka vähentää turvotusta ja kipua. Sen käyttö on turvallista. Kasta pumpuli taikapähkinäveteen ja painele kivuliaalle alueelle. Voit myös pitää valmiiksi kostutettuja vanulappuja jääkaapissa. Ne viilentävät ja rauhoittavat ihoa
. Kutista peräpukamia sitruunamehun tai E-vitamiiniöljyn avulla.
. Suihkuta aroilel pukamille Earth Mama Angel Babyn New Mama Bottom Spray -suihketta.
. Levitä pukamille Earth Mama Botton Balm -voidetta, tai Frantsilan yrttitilan 11 yrtin hoitosalvaa (saa esimerkiksi ekokaupoista), tai apteekista saatavaa peräpukamavoidetta.
. Ota C-vitamiinia yhdessä bioflavonoidin kanssa 250 mg 3‒4 kertaa päivässä.
. Varmista, että saat ravinnostasi vähintään 10 mg B6-vitamiinia päivittäin.

On tyypillistä, että peräpukamia esiintyy samoilla naisilla, joilla on myös suonikohjuja. Tällöin voi olla hyödyllistä ottaa yhteyttä homeopaattiin ja kokeilla homeopaattisia lääkkeitä. Myös kokovartalohieronnassa käynti voi olla avuksi. Se parantaa verenkiertoa ja samalla lievittää turvotusta. Myös osteopaattinen hoito saattaa tuoda helpotusta vaivaan.

Jos peräpukamat eivät parane, juttele kätilösi tai lääkärisi kanssa. Lääkäri pystyy tarvittaessa tarkistamaan, johtuvatko vaivasi peräpukamista, ja saat hoito-ohjeita. Apteekeissa on tuotteita, jotka voivat auttaa. Kerro aina, että olet raskaana, ennen kuin käytät mitään lääkitystä.