BABY SHOWER – JUHLISTA ÄIDIKSI TULOA

post thumb
Vauvat
kirjoittanut Kati/ 14 Apr 2021

BABY SHOWER – JUHLISTA ÄIDIKSI TULOA

Järjestä persoonalliset juhlat yhdistämällä Baby Shower ja Mother’s Blessing perinteitä.

Amerikasta Suomeen rantautunut Baby Shower -juhla on hauska tapa juhlistaa äidiksi tuloa. Baby Shower -juhlan järjestää usein joku tulevan äidin läheisistä ystävistä ja amerikkalaisen perinteen mukaan juhlistetaan vain ensimmäistä raskautta. Jos äidille ei ole järjestetty juhlia aiempien raskauksien aikana, myös myöhempiä raskauksia voidaan hyvin juhlistaa. Perinteiseen Baby Shower -juhlaan kuuluu äidin hemmottelua, jotain hauskaa ohjelmaa tai kilpailuja ja erityisesti tulevalle vauvalle ostetut ja tehdyt ihanat lahjat.

Voimia äitiyden uusiin haasteisiin

Raskauden loppuvaiheessa äidin henkinen jaksaminen ja hyvinvointi on erityisen tärkeää. Levoton mieli ja mahdolliset huolet saattavat näkyä synnytyksessä komplikaatioina. Äiti tarvitsee myös energiaa ja voimaa jaksaa ensimmäiset viikot pienen vauvan kanssa. Baby Shower tai Mother’s Blessing juhla on mainio tapa piristää ja rohkaista tulevaa äitiä.

Vieraslista

Juhliin kutsutaan usein äidin sisaret ja oma äiti, sekä läheisimmät ystävät. Baby Shower kutsut voi järjestää vaikkapa työkavereidenkin kesken.

Juhlapaikka

Juhlapaikkana on usein jonkun ystävän koti, mutta juhlat voi järjestää vaikkapa kauneushoitolassa, ravintolassa tai kerhohuoneessakin. Erityisen tunnelmalliset juhlat saat järjestettyä kesällä luonnon keskellä. Juhlapaikka koristellaan kauniiksi tuoreilla kukilla ja kynttilöillä.

Tarjoilu

Tervetulojuomaksi sopii hyvin kuohuviini tai vaikkapa marjasiideri. Juhliin kuuluu olennaisena osana myös kaunis buffet tarjoilu. Sopivia juhlaruokia ovat mm. keitot, piiraat, dippivihannekset, salaatit, kauniit leivonnaiset ja pikkuleivät, sekä tuore leipä tai sämpylät.

Hemmottelu

Baby Shower perinteeseen kuuluu äidin hemmottelua jollakin tapaa. Juhlat voidaan myös pitää jossain hoitolassa, missä kaikki osallistujat yhdessä voivat nauttia jalkahoidosta tai ystävät voivat yhdessä ostaa äidille lahjakortin raskausajan hierontaan.

Masun juhlistaminen

Kauniisti pyöristynyttä raskausmasua voi juhlistaa monella tavalla. Masusta voi tehdä kauniin masukipsin muistoksi seinälle.

Kipsin valmistus on helppoa ja nopeaa. Itse kipsin valmistukseen tarvitset aikaa noin 30 minuuttia. Vuorokaudessa kipsi kuivuu tarpeeksi ja voit koristella sen haluamallasi tavalla.

Masun voi myös koristella kauniilla hennatatuoinneilla tai turvallisilla bodypainting maaleilla.

Äitikoru

Yksi suosituimpia Mother’s Blessing seremonioita on ”äitikorun” tai ”synnytyskorun” valmistus. Kutsussa pyydetään juhlaan osallistujia tuomaan mukanaan yksi helmi. Näistä helmistä sitten valmistetaan äidille kaulakoru, joka jää hänelle muistoksi ystäväpiirin antamasta tuesta.

Lahjoja sydämestä

Baby Shower lahjaksi äidille voi hankkia jotain ylellistä, mitä hän ei välttämättä itse tulisi hankkineeksi. Esimerkiksi ylellinen aamutakki, oloasu tai kauniit imetysliivit tuovat iloa vauva-arjen keskellä. Itsetehdyillä lahjoilla on aina tunnearvoa.

Itse maalattu puinen leluarkku on pitkäaikainen muisto, jolla on paljon tunnearvoa.