Kestovaipat

Kestovaipat sopivat kaikille

Kestovaipat sopivat kaikille

Kestovaipat ovat nousseet vanhempien suosioon, sillä ne ovat ympäristöystävällisiä ja tulevat myös halvemmaksi kuin tavalliset kertakäyttöiset vaipat. Kestovaippa kestää pitkään, sillä sitä pestään ja sen jälkeen vaippaa voidaan käyttää uudelleen. Vaippoja ei tarvitse pestä joka päivä, vaan niitä voi säilyttää vaikka pesupussissa ja pestä muutaman päivän välein, kun vaippoja on kertynyt useampia. Niitä kannattaakin varata kaappiin mukava määrä, jotta ne eivät pääse loppumaan kesken.

Kestovaippa nappi- tai tarrakiinnityksellä

Kestovaipat ovat saatavana joko nappi- tai tarrakiinnityksellä. Monen mielestä tarrakiinnitys on nopeampi ja helpompi, sillä vaipan voi kiinnittää vaikka lapsen ollessa liikkeellä. Sen sijaan nappikiinnitys vaatii hieman enemmän työtä, mutta toisaalta jotkut ajattelevat nappikiinnityksen olevan turvallisempi ja luotettavampi vaihtoehto. Sekä tarrakiinnityksellä että nappikiinnityksellä oleva kestovaippa on joka tapauksessa kätevä valinta aivan jokaiselle lapselle. Kun vaippoja ei tarvitse heittää roskiin aina käytön jälkeen, syntyy vähemmän jätettä ja sitä kautta myös luonto kiittää kestovaippojen käyttäjää.

Bebesinfo tarjoaakin monenlaisia kestovaippoja aina vauvasta taaperoon. Kestovaippa ostetaan samaan tyyliin kuin kertakäyttöiset vaipatkin. Kestovaipoissa on eri kokoja. Koot on merkitty kiloittain, joten tältäkään osin kestovaippojen ostaminen ei eroa tavallisten vaippojen ostamisesta. Kestovaipoille kannattaa ostaa myös erillinen pesupussi, jossa ne voi säilyttää odottamassa pesua. Pesupussi toimii hyvin myös pesukoneessa. Näin varsinaiset kestovaipat sekä sisävaippa pysyvät tallessa eivätkä häviä muun pyykin joukkoon. Pesupussit on valmistettu sellaisesta materiaalista, että kestovaipat puhdistuvat myös pesupussissa ollessaan. Nyt onkin syytä tutustua kestovaippojen ja lisätarvikkeiden valikoimaan ja pohtia, voisivatko kestovaipat olla vaihtoehto kertakäyttövaippojen tilalle. Niissä on monia hyviä puolia ja ovat myös hellävaraisia lapsen herkälle iholle.

Kestovaipat netistä edullisemmin

Kestovaipat netistä edullisemmin

Kestovaipat kannattaa tilata suoraan netistä, sillä netissä valikoimaa on enemmän. Valikoimaan voi myös tutustua kaikessa rauhassa ja kestovaippojen kohdalla voi tehdä vertailua. Kestovaippojen määrä on asia, jota monet pohtivat. Ainoastaan muutama kestovaippa ei missään nimessä riitä, vaan niitä tulee olla määrällisesti enemmän. Hyvä määrä on noin 30 kestovaippaa. Tällöin niitä ei kuitenkaan tarvitse pestä kuin muutaman päivän välein. Jos vaippoja pestään useammin, riittää huomattavasti pienempi määrä. Kun ostat kestovaipat netistä, huomaa myös, että ostat tarpeeksi sisävaippoja.

Sisävaippa siis asetetaan kestovaipan sisälle ja se imee kaiken kosteuden. Sisävaipat ostetaan samaan tapaan kilojen mukaan. Mitä suurempi lapsi on kyseessä, sitä paremmin sisävaipassa on myös imupintaa. Kun ostat kestovaipat netistä, muista ostaa tarpeeksi sisävaippoja. Niitä kannattaa hankkia jopa useampia kuin itse kestovaippoja. Kestovaippainfo painottaa aina sitä, että sisävaippa tulee vaihtaa yhtä usein kuin tavallinenkin kertakäyttövaippa vaihdettaisiin. Tällöin lapsi ei joudu olemaan märissä vaipoissa ja tällöin voidaan myös pienentää mahdollisten tulehdusten riskiä. Kestovaipat toimivat siis samaan tapaan kuin tavallisetkin vaipat.

Kestovaipat jokaiselle perheelle

Kestovaipat sopivat oikein hyvin kaikille perheille. Niiden käytön opetteleminen voi viedä hieman aikaa, mutta siihen tottuu nopeasti. Kestovaippojen voi huomata olevan käteviä. Ne säästävät niin rahaa kuin luontoakin. Sen lisäksi roskapusseja ei tarvitse viedä ulos läheskään niin usein kuin kertakäyttövaippojen kohdalla. Kestovaippojen voi siis sanoa olevan tätä päivää ja sen vuoksi ne ovatkin nousseet monien perheiden suosioon. Kestovaippainfo suosittelee jokaista perhettä tutustumaan kestovaippoihin ja ainakin kokeilemaan niitä. Jos kestovaippojen käytön haluaa yhdistää kertakäyttövaippojen käyttöön, sekin onnistuu. Vaippoja voi vuorotella tilanteen mukaan. Esimerkiksi matkalle voi ottaa kertakäyttövaippoja, mutta kotona voi käyttää pelkästään kestovaippoja, jolloin ne voi myös pestä.