Kantoreppu vauvalle

Kantoreppu vauvalle helpottaa arkea

Kantoreppu vauvalle helpottaa arkea

Vauva-arki on kiireistä ja monesti vauva joudutaan ottamaan mukaan, kun hoidetaan arkisia asioita. Rattaat eivät aina ole kaikkein paras valinta, joten vauvan kantoreppu on sellainen tarvike, jota kannattaa harkita. Se ei suinkaan ole välttämätön harkinta, mutta se on hyvin kätevä ja monipuolinen apu moneen eri tilanteeseen. Kun tarkoituksena on ostaa kantoreppu vauvalle, tulee kantorepun valintaan kiinnittää huomiota. Kantorepun tulee olla turvallinen ja istua tukevasti.

Mihin seikkoihin tulee kiinnittää huomiota, kun listalla on kantoreppu vauvalle?

Kun ostetaan kantoreppu vauvalle, tulee sen valintaan käyttää aikaa. Halvin kantoreppu ei monestikaan ole paras tai sopivin, vaan yleensä laatu maksaa hieman enemmän. Kantorepun kohdalla laadusta kannattaa kuitenkin maksaa, sillä laadukas kantoreppu istuu hyvin ja on tukeva. Kun vauvalla on tukeva asento kantorepussa, myös aikuisen liikkuminen on helpompaa. Vauvan kantoreppu muodostaa aina ikään kuin C-kirjaimen muotoisen muodon, jolloin vauvan peppu on jalkoja alempana. Kantorepun selkäosan ei tulisi koskaan olla liian tuettu, sillä se ei mahdollista luonnollisen asennon muodostumista.

Bebesinfo tarjoaa kattavan ja monipuolisen valikoiman erilaisia vauvan kantoreppuja. Kaikki niistä ovat laatustandardit täyttäviä, joten näissä kantorepuissa vauva voi hyvin ja myös äidin tai isän selkä ei rasitu turhan takia. Kantoreppuja on aivan pienille vauvoille kuin jo vähän vanhemmillekin. Kaikissa kantorepuissa on painorajat, joiden mukaan niitä tulee käyttää. Jos kantorepun hankkii aivan pienille vauvoille, tulee kantorepussa olla vielä erillinen niskatuki. Niskatuki takaa sen, että vauvan pää ei pääse retkahtamaan taaksepäin silloin, kun vauva ei vielä itse pysty kannattelemaan päätään. Kun vauva alkaa itse kannattelemaan päätään, voi erillisen niskatuen ottaa helposti pois. Niskatuki ostetaan yleensä erikseen varsinaisen kantorepun lisäksi.

Lapsen kantoreppu ja kantoliina

Lapsen kantoreppu ja kantoliina

Lapsen kantoreppu on hyvä valinta silloin, kun lasta haluaa kuljettaa kätevästi. Kantoreppu on helppo asettaa joko selkään tai rinnan puolelle. Näin lapsi voi olla kantorepussa vaikka ulkoilun aikana. Hyvä kantoreppu vauvalle on tukeva kantoreppu, jossa aivan pieni vauva on ensin kasvot vanhempiin päin. Vauvan kasvaessa asennon voi kääntää siten, että vauva on selin vanhempaan päin ja katsoo samaan suuntaan kuin vanhempikin. Kantorepun käyttöä tulee harjoitella kaikessa rauhassa ja alkuun lyhyitä aikoja, jotta sekä vauva että vanhempi tottuu siihen.

Lapsen kantoreppu on siis kätevä apu silloin, kun liikutaan muualla. Sen lisäksi on olemassa kantoliinoja. Kantoliina on erityisen kätevä vastasyntyneiden ja muutaman kuukauden ikäisten vauvojen kohdalla. Kantoliinat jaetaan trikooliinoihin ja kudottuihin liinoihin. Trikooliinat ovat noin viiden metrin pituisia liinoja, jotka kiedotaan vanhemman ympärille ja vauva asetetaan liinaan samaan tyyliin kuin kantoreppuun. Trikooliina sopii parhaiten alle kuusikiloisten vauvojen kantamiseen. Kudottu liina taas on tukevampi ja se sopii paremmin myös suurempien lasten kantamiseen. Kudottu liina sopii myös lyhyemmille henkilöille, sillä se ei ole niin pitkä.

Valitse monipuolinen kantoreppu vauvalle

Vauvan kantaminen kantorepussa tai kantoliinassa on kätevää ja helppoa. Toki vauvan asettamista kantoreppuun tai -liinaan sekä sen pukemista päälle täytyy harjoitella. Tärkeintä on valita itselle sopivin kantoreppu tai -liina ja säätää sen hihnoja vielä oikean kokoisiksi. Kun ostetaan kantoreppu vauvalle, sen tulee olla tukeva. Pienten vauvojen kohdalla on tärkeää hankkia erikseen niskatuki, jos kantorepun mukana ei tule sellaista. Toisaalta myös kantoliina on loistava valinta. Jos haluat ostaa trikooliinan, tulee huomata, että sitä voi käyttää vain aivan pienillä vauvoilla. Kudottu liina sen sijaan sopii myös suuremmille vauvoille. Tutustu valikoimaan ja osta vaikka sekä kantoreppu että -liina!