RASKAUS JA ODOTUS

post thumb
Raskaus
kirjoittanut Kati/ 22 May 2022

RASKAUS JA ODOTUS

Odottaessasi esikoistasi alat varmasti saada neuvoja ja ohjeita vauvanhoitoon. Saat hyvää tarkoittavia vinkkejä ystäviltä, sukulaisilta, isovanhemmilta, neuvolan terveydenhoitajalta, lääkäriltä, ehkäpä jopa kaupan kassalta. Usein erilaisia ohjeita on yhtä paljon, kuin niiden antajiakin ja joskus saattaa olla vaikeaa tietää kenen neuvoihin uskoisi.

Erityisesti äitiyden ja isyyden ensimetreillä on tärkeää kuunnella eri ihmisten ohjeita ja neuvoja, ja oppia kaikkien heidän kokemuksistaan jotain uutta. Äitiysasioissa, liittyivätpä ne sitten raskausaikaan, synnytykseen, imetykseen tai lastenhoitoon ei ole olemassa yhtä ja ainoaa totuutta.

On olemassa erilaisia hoitofilosofioita, erilaisia ohjeistuksia, erilaisia tutkimuksia ja erilaisia mielipiteitä. Näkemykset näissä tärkeissä asioissa vaihtelevat myös ammattilaisten kesken.

Me Bebesissä haluamme olla tukenasi äitiyden matkalla ja mukana jakamassa tietoa tärkeistä asioista. Yhdessä johtavien äitiysasiantuntijoiden kanssa olemme rakentaneet tämän verkkosivuston, josta löydät paljon tutkimuksiin perustuvaa tietoa eri aiheista. Punnitse eri ihmisten antamia ohjeita ja neuvoja ja tee lopulta itse juuri sinulle ja lapsellesi parhaiten sopivia päätöksiä.

Raskausajan ravinto

Odottajan on hyvä kiinnittää huomiota ruokavalioon, sillä raskausaikana äiti tarvitsee ylimääräistä energiaa jaksaakseenkantaa sisällä kasvavaa vauvaa. Hyvä ravinto vaikuttaa myös ihokudoksiin ja auttaa kehoa palautumaan raskausajan jälkeen. On erityisen tärkeää, että äiti saa ravinnosta E-vitamiinia, rasvahappoja, erityisesti Omega-3 -rasvahappoja, sekä riittävästi proteiinia.

Liikunta helpottaa raskausajan vaivoja

Liikunta raskausaikana helpottaa monia raskausajan vaivoja ja saattaa piristää väsymyksen keskellä. Yksinkertaisilla perusharjoituksilla voit myös vaikuttaa vauvan asentoon vatsassa ja samalla helpottaa synnytystä.

Hemmottele itseäsi raskausaikana ja tee vaikkapa masukipsi muistoksi ainutkertaisista raskausajan muodoistasi.

Imetysliivien valinta

Imetysliivit on hyvä ostaa viimeisen raskauskuukauden aikana. Yökäyttöä varten on hyvä varata mukavat yöliivit, sillä arat rinnat kaipaavat tukea myös nukkuessasi.

Juhlista äitiyttä

Raskauden loppuvaiheessa äidin henkinen jaksaminen ja hyvinvointi on erityisen tärkeää. Levoton mieli ja mahdolliset huolet saattavat näkyä synnytyksessä komplikaatioina.

Äiti tarvitsee myös energiaa ja voimaa jaksaa ensimmäiset viikot pienen vauvan kanssa.

Baby Shower tai Mother’s Blessing juhla on mainio tapa piristää ja rohkaista tulevaa äitiä.

Jalkakylpy ja kaikenlainen hemmottelu rentouttaa äitiä ja yhdessä ystävien kanssa valmistettu äiti-koru tuo voimaa tulevaan synnytykseen, sekä äitiyden ensimetreille.

Valmistaudu synnytykseen

Synnytykseen valmistautuminen on hyvä aloittaa jo raskauden puolivälissä. Artikkeleistamme löydät paljon hyödyllistä tietoa, miten voit itse edesauttaa positiivisen synnytyksen toteutumista.