TILAA ASIAKASKIRJE

Saat säännöllisesti tietoa tärkeistä äitiysaiheista, uutuustuotteista, tarjouksista, sekä Bebesinfo-tilaisuuksista.

Kirjoita sähköpostiosoitteesi ja tilaa

Lisätietoja >>

HAKU

Etsi artikkeleita hakusanoilla.

Lasse Maijala auttaa äitejä ja vauvoja osteopatian avulla

Bebesinfon ainoa miespuolinen asiantuntija on osteopaatti Lasse Maijala.

Hän on erikoistunut vauvojen ja lasten hoitoon ja pitää vastaanottoa Tapanilassa. Lasse on ensimmäinen Suomessa koulutuksensa saanut osteopaatti, joka on hyväksytty General Osteopathic Council:in jäseneksi. Council on Englannissa toimivien osteopaattien valvova elin, jolla on hyvin tiukat määräykset osteopaattien koulutuksen tasosta. 

Lasse kiinnostui osteopatiasta omien selkäkipujensa kautta. Kun mikään perinteinen hoito ei auttanut, hän päätti itse opiskella aihetta lisää. Hakiessaan fysioterapeutiksi hän törmäsi osteopatian hoitofilosofiaan ja tunsi sen hänelle oikeaksi. Toisen opiskeluvuotensa aikana Lasse sai ahaa-elämyksen, joka ajoi hänet opiskelemaan lisää. Lasse lähti erikoistumaan vauvojen ja lasten hoitoon Englantiin, sillä Suomessa vastaavaa koulutusta ei ole tarjolla. Lasse koki saavansa myös avartavampaa oppia maasta, jossa osteopatia on hyväksytympi hoitomuoto ja osa terveydenhuoltojärjestelmää.

-Jos vauvat hoidetaan syntymätraumoistaan ja lapset  hoidetaan aina kehitysvaiheiden jälkeen, voidaan ehkäistä monia pitkäaikaisia vaikeuksia ja lapsen kasvu voi tapahtua puhtaalta pöydältä. Amerikassa tehdyssä tutkimuksissa todettiin lähes 90 %:lla lapsista kalloon kohdistuneita toimintahäiriöitä syntymän jälkeen. Jos näitä ei hoideta, ne voivat kasvun myötä aiheuttaa vakaviakin ongelmia, Lasse kertoo.

Koliikki-itku voi olla oire myös syntymätraumasta

Rankka tai pitkittynyt syntymä voi jättää kiputiloja vauvan vartaloon. Erityisesti kallonpohja, josta lähtee tärkeitä hermoja sisäelimiin, olisi hyvä hoitaa pois jännitteistä. Nämä jännitteet saattavat aiheuttaa vauvoille vatsasärkyä, oksentelua, pulauttelua, nielemisvaikeuksia tai päänsärkyä. Tämä vatsasärky ja itkuisuus tulkitaan usein koliikiksi. Lasse muistuttaa että vauvan itkuisuus jo sinänsä voi aiheuttaa stressireaktiona suolen toiminnan hidastumista ja nopeutuneen hengityksen takia pallean toimintahäiriöitä. Jos vauva on tavallista itkuisempi, kärsii ylimääräisestä pulauttelusta tai hänellä on imemisvaikeuksia, voi osteopatiasta olla suuri apu.

-Kun mahdolliset syntymätraumat on hoidettu kuntoon, suosittelen seuraavia tarkastuksia aina lapsen mullistavissa kehitysvaiheissa. Kävelemään oppiva kaatuilee ja kolhii itseään. Rajut kasvupyrähdykset tuovat muutoksia kehoon. Hoitamalla näistä johtuvat jännitykset voidaan optimoida kehon normaali toiminta ja kasvu. Silloin lapsi voi käyttää energiansa motoriseen kehitykseen ja oppimiseen, eikä kipuiluun, sanoo Lasse.

Osteopatialla on hoidettu onnistuneesti toistuvia ja kroonisia korvatulehduksia. Lasse uskoo, että yksittäiset infektiot parantavat kehon vastustuskykyä. Toistuvat infektiot sen sijaan alentavat vastustuskykyä. Ne jättävät jälkensä kehoon ja vievät energiaa normaalilta kehitykseltä. Apua osteopatiasta saavat myös lapset, joilla esiintyy astmaa, hengitysvaikeuksia, univaikeuksia, syömisongelmia, koliikkia, yliaktiivisuutta ja yökastelua. 

Osteopatialla voidaan hoitaa mm. koliikkivaivoja. Kuva: Kati Molin

Äitien ja vauvojen asialla

Lasse kertoo, kuinka hänen uransa mieleenpainuvin hoitotapahtuma antoi uskoa hänen valitsemalleen ammatille. Ensimmäinen vauva jota hän hoiti jo opiskeluaikana, oli ollut kovin itkuinen lähes kuusi viikkoa. Lassen hellän hoidon avulla vauvan jännitys laukesi ja vauva rauhoittui. Kun vauva katsoi Lassea silmiin ja hymyili, äiti alkoi itkeä helpotuksesta!

Lasse hoitaa myös raskaana olevia naisia, sillä he kokevat odotusaikana melkoisia muutoksia vartalossaan. Odottava äiti saa apua eniten selän- ja lantion kipuihin, mutta myös turvotukseen, närästykseen ja päänsärkyyn.

Tulevaisuudessa Lassella on tavoitteena kasvattaa ja laajentaa klinikkaansa holistisen osteopaattisen filosofian mukaisesti toimivaksi moniammatilliseksi hoitoyhteisöksi, jonka erikoisuutena on odottavien äitien ja lasten osteopaattinen hoito. Lasse on Suomen osteopatiayhdistyksen hallituksen jäsen ja nuoruutensa ja innokkuutensa avulla hän varmasti tekee osansa sen eteen, että useammat saavat avun vaivoihinsa osteopatiasta.

   
mama-licious